• ···
LAKRIDSGRØD

CHICKZA

CHICKZA

Jeg ELSKER virkelig pizza – og de titusind måder man kan varierer sit fyld på.. Dog er min klassiske pizzaopskrift på durum-, spelt og fx hvedemel ret kalorierig. Jeg har før prøvet den såkaldte meatza – men eftersom jeg kun havde hakket kylling i fryseren, blev det i denne omgang til “chickza”, hvilket bestemt ikke er sidste gang.. Overraskende nok blev bunden utrolig sprød og kunne sagtens spises med fingrene – hvilket man i min optik bare skal med pizza 😉 Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne lækre chickza. Vi fik rester dagen efter, lavet som en lille picnic i solskinsvejret på altanen 🙂 … (Beklager de meget dårlige billeder)!

IMG_7903  IMG_7925

Ingredienser:

Bund

  • 400g hakket kylling
  • 2 gulerødder
  • 1 æg + 1 æggehvide
  • 2 tsk. HUSK
  • Salt, peber og oregano

 Fyld

  • Tomatpurré
  • Pesto
  • Champignoner
  • Rød peberfrugt
  • Tomat
  • Revet squash
  • Rødløg
  • Revet ost (max 18 % fedt – kig. evt. efter nøglehulsmærket)
  • Oregano
  • Evt. frisk ruccula til at toppe pizzaen med, når den er kommet ud af ovnen

To do:

  • Tænd ovnene på 200 grader
  • Riv gulerødderne og bland dem med kød, æg, salt, peber og HUSK (det hele kan også blendes)
  • Kom bagepapir på en bageplade og bred massen ud i et forholdsvis tyndt lag
  • Bag bunden i ovnen i ca. 25 min. (eller indtil den er sprød)
  • Tag bunden ud, vend den op og smør tomatpurré og pesto på bunden, og top pizzaen med fyldet – afslut med ost og oregano
  • Sæt pizzaen i ovnen og skru ovnen op på 210 grader
  • Lad pizzaen bage ca. 12 minutter – eller indtil osten er smeltet
  • BON APPETIT 😉

IMG_7923

– Anna

HUSK AT I KAN FØLGE MED PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG INSTAGRAM (@annaeiholm)

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LAKRIDSGRØD