CHICKZA

CHICKZA
Jeg ELSKER virkelig pizza – og de titusind måder man kan varierer sit fyld på.. Dog er min klassiske pizzaopskrift på durum-, spelt og fx hvedemel ret kalorierig. Jeg har før prøvet den såkaldte meatza – men eftersom jeg kun havde hakket kylling i fryseren, blev det i denne omgang til “chickza”, hvilket bestemt ikke er sidste gang.. Overraskende nok blev bunden utrolig sprød og kunne sagtens spises med fingrene – hvilket man i min optik bare skal med pizza 😉 Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne lækre chickza. Vi fik rester dagen efter, lavet som en lille picnic i solskinsvejret på altanen 🙂 … (Beklager de meget dårlige billeder)!
Ingredienser:
Bund
- 400g hakket kylling
- 2 gulerødder
- 1 æg + 1 æggehvide
- 2 tsk. HUSK
- Salt, peber og oregano
Fyld
- Tomatpurré
- Pesto
- Champignoner
- Rød peberfrugt
- Tomat
- Revet squash
- Rødløg
- Revet ost (max 18 % fedt – kig. evt. efter nøglehulsmærket)
- Oregano
- Evt. frisk ruccula til at toppe pizzaen med, når den er kommet ud af ovnen
To do:
- Tænd ovnene på 200 grader
- Riv gulerødderne og bland dem med kød, æg, salt, peber og HUSK (det hele kan også blendes)
- Kom bagepapir på en bageplade og bred massen ud i et forholdsvis tyndt lag
- Bag bunden i ovnen i ca. 25 min. (eller indtil den er sprød)
- Tag bunden ud, vend den op og smør tomatpurré og pesto på bunden, og top pizzaen med fyldet – afslut med ost og oregano
- Sæt pizzaen i ovnen og skru ovnen op på 210 grader
- Lad pizzaen bage ca. 12 minutter – eller indtil osten er smeltet
- BON APPETIT 😉
– Anna
HUSK AT I KAN FØLGE MED PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG INSTAGRAM (@annaeiholm)
Hej Anna
Er det alm. eller varmluftsovn?
Kram