MORGENMAD ALA ARLA

MORGENMAD ALA ARLA
Jeg har indgået et samarbejde med Arla, hvor jeg skal være med til at teste disse nye opskrifter – samt give mine input til eventuelle forbedringer. Arla udvikler løbende nye måder at bruge yoghurt på som en del af morgenmåltidet, og har bl.a. lavet to nye opskrifter, hvor man kombinerer grød og yoghurt.
MORGENSKÅL MED JULESMAG
December indbyder til, at vi sidder lidt længere om morgenmaden mens kalenderlyset tæller ned. Derfor er det også en anledning til at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. Når alt andet emmer af julehygge, hvorfor så ikke lade morgenskålen gøre det samme? Denne opskrift skaber julestemning fra første mundfuld – HAPS!
Ingredienser
- 125g kolde risengrød – evt. en rest
- 2 dl Cheasy vanilje yoghurt 0,1 %
- 1 appelsin skåret fileter
- ½ tsk. kanel
To do:
- Rør den kolde risengrød op med yoghurten og hæld det i en skål.
- Pynt med appelsinbåde og et drys kanel
Denne portion er rigtig nem at forberede – også i en travl hverdag med børn, og er samtidig med til at mindske madspild! Vaniljeyoghurten giver så meget smag, at det ikke er nødvendigt at have sukker på morgenbordet. Jeg spiser selv utrolig meget risengrød i december måned, og nu ved jeg da, hvad jeg skal bruge mine risengrødsrester til 🙂
TIP:
- Kog din risengrød på minimælk i stedet for sødmælk for at spare på både fedt og kalorier (jf. Hjerteforeningens anbefaling om at anvende mælk og surmælksprodukter med højst 0,7g fedt pr. 100g)
- Portionen kan sagtens laves om aftenen, stilles i køleskabet natten over og blot toppes med nødder og appelsin næste morgen
GIV HAVREGRØDEN ET TWIST
Sæt kulør på morgenmaden ved at kombinere de to morgenmadsklassikere havregrød og frugtyoghurt. Måltidet giver dig en god mæthedsfornemmelse og sørger for, at du har energi til resten af dagen. Kombinationen smager skønt og er let at lave. Denne opskrift giver blå kulør på morgengrøden – Mmm!
Ingredienser
- 1 dl gryn
- 1 dl vand
- 1 dl mælk
- 1 dl Arla Cultura Balance Blåbær
- 75g friske blåbær
To do:
- Kog vand, mælk og gryn i en lille gryde og smag grøden til med salt.
- Hæld yoghurt over grøde og drys med friske bær over blandingen
Jeg havde nær glemt, hvor sindssygt godt, det smager at koge sin grød på både vand og mælk!!!! Det giver en helt anden – og meget mere cremet konsistens. Ideen med at hælde blåbær yoghurt ovenpå grøden fungerer rigtig godt, og giver grøden en sød og frisk smag. Top den med blåbær, brombær, hindbær eller jordbær.
TIP
- Tilsæt et par hakkede nødder, hørfrø eller chiafrø for at øge fiberindholdet i portionen
- Top med lidt forskellige frugter/bær for gøre grøden mere dekorativ
Prøver I nogle af opskrifterne, og deler dem på Instagram, må I meget gerne bruge hashtaggene: #morgenskålmedjulesmag #givhavregrødenettwist #arla, samt tagge: @arladk @karolineskoekken.
– Anna
HUSK AT FØLGE MED PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG INSTAGRAM (@annaeiholm)
Uh jeg elsker Arlas vanilje-yoghurt, og jeg elsker risengrød, så at kombinere de to ting er da en fantastisk idé! Forresten så laver jeg altid havregrød med æg i (se http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/11/cremet-havregrd-med-g.html) det er virkelig lækkert og grøden bliver ekstremt cremet, lækker og mættende (også selvom man laver den kun på vand) … 🙂