• ···
KNASENDE BAILEYKUGLER

PIMPEDE DADDELKUGLER

PIMPEDE DADDELKUGLER

Forleden aften havde jeg besøg af to gamle veninder, og havde forberedt lidt lækkert til de skulle komme. En opskrift, jeg altid vender tilbage til, er min grundopskrift på daddelkugler, som jeg eksperimenterer med. Denne gang blev det til hele fem forskellige slags – som jeg lavede igen, da jeg julehyggede med gode venner i onsdags. Se her og her, hvad vi fx også lavede.

IMG_4842

Ingredienser

1)      Almindelige daddelkugler

  • 1 dl nødder
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl dadler
  • 1-2 spsk. kakao
  • Evt. lidt vand, hvis massen er meget tør
  • Rulles i: Kokos, havregryn, kakao

2) Lakrids-balls

  • 1 dl nødder
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl dadler
  • 1 spsk. lakridspulver (jeg brugte dette)
  • Evt. lidt vand, hvis massen er meget tør
  • Rulles i: Kokos blandet med lakrids, blendede gojibær

3) Julekugler

  • 1 dl nødder
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl dadler
  • Kanel og kardemomme
  • Evt. lidt vand, hvis massen er meget tør
  • Rulles i: Hakkede nødder, kanel

4) Espresso-bomber

  • 1 dl nødder
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl dadler
  • 1 spsk. kako
  • 1 lille espresso-shot
  • Rulles i: Chiafrø, kakao

5) Peanutbutterkugler

  • 1 dl nødder
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl dadler
  • 2 tsk. peanutbutter
  • Rulles i: Sesam, hakkede nødder, kakao

IMG_4879

To do:

  • Blend nødder og havregryn i en foodprocessor eller minihakker
  • Tilsæt dadler og ”smag”, fx kakao, kaffe, peanutbutter, lakrids og      blend
  • Justér konsistensen med vand
  • Stil massen på køl et øjeblik (eller i fryseren, hvis du har plads)
  • Rul kuglerne i det du har lyst til, og opbevar dem herefter på køl

IMG_4843

TIP:

  • Laver du flere forskellige portioner på én gang, så brug ”post-its”      til at sætte på fx en tallerken, så du kan kende forskel – ellers er du jo      nødt til at smage på dejen 🙂 (pas på med det, man kan få spist      utrolig meget af massen, inden den overhovedet er rullet som kugler).

IMG_4883

God søndag <3

– Anna

HUSK AT FØLGE MED PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG INSTAGRAM (@annaeiholm)

   

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KNASENDE BAILEYKUGLER