SQUASH-RÖSTI OG KYLLINGESPYD

SQUASH-RÖSTI OG KYLLINGESPYD
I går trængte min roomie og jeg til en rigtig efterårsret, efter at have siddet og kigget ud på det grå, kolde og kedelige vejr hele dagen. Vi besluttede os for, at squash skulle indgå i aftensmaden – da vi havde to i køleskabet, der efterhånden havde ligget og kigget på os længe. Vi endte med denne opskrift, grundet lidt inspiration af vores indkøbstur i Føtex. Retten er fedtfattig – og et lowcarb alternativ til den velkendte rösti. Vi serverede retten for mine forældre, og blev alle positivt overraskede over resultatet. Til retten fik vi lidt grønt – “on the side”, som bestod af gulerødder, tomater og peberfrugt. Vores opskrift blev utrolig vellykket, og derfor vil jeg naturligvis gerne dele opskriften med Jer.
Ingredienser til 4 personer:
- Kyllinginderfilet (beregn ca. 2-4 spyd pr. person)
- 1 spsk. olivenolie
- Salt, peber
- Krydderier – fx oregano, timian, karry, chili etc.
- Træspyd*
- 2 squash
- 3 fint snittede forårsløg (et ½ rødløg kan også bruges)
- 1 fed hvidløg
- 2 håndfulde revet mozzarella (vælg en pose med max. 18 % fedt)
- 2 håndfulde hakket persille
- 3 æg
- 50g havregryn
To do:
- Start med at lægge træspyddene i vand – dette sikrer, at de ikke splintre og brænder ved tilberedning.
- Put kyllingefiletterne i en plastik pose med olie, salt, peber og krydderier og bland/ryst posen. Lad det ligge et par minutter.
- Riv squashene i en skål og bland med foråsløg, persille, det pressede hvidløg og mozzarella
- Blend havregrynene til mel og kom det i en skål sammen med æg, pisk det sammen og bland det i skålen med de andre ingredienser
- Krydr med salt og peber
- Sæt kyllingefiletterne på spyd og læg dem på en tallerken
- Kom lidt olie på en varm slip-let pande og lav 3-4 röstis ad gangen. Steg dem ved forholdsvis høj varme, i ca. 6 minutter på hver side (eller indtil de er gyldne)
- Steg kyllingespyddene på ca. 4-5 minutter på hver side, på en varm pande med en smule olie.
* Hvis du ikke har træspyd i skuffen, kan kyllingefiletterne sagtens steges almindeligvis på en pande.
TIP:
- Hvis du (ligesom mig) har en bordgrill, så steg spyddene i den. De skal have ca. 8 minutter, ved høj varme – men hold øje med dem. Vi plejer at sætte grillen udenfor døren, så man på den måde undgår stegeosen indenfor.
- Ønsker du at gøre retten endnu mere proteinrig – kan den med fordel serveres med en dressing af skyr blandet op med lidt vand, hvidløg, salt og peber.
– Anna
Dennne opskrift kommer som kaldet. Har en kæmpe squash i køleskabet, og kæresten har en kammerat på besøg som også skal bespises. Kyllingen var planlagt, så nu skal vi have rösti til 🙂