• ···
IS-KAGER PÅ KAKAOBUND

RISALAMANDE PÅ SKYR OG HYTTEOST

RISALAMANDE PÅ SKYR OG HYTTEOST

.. Jeg er en sucker for risalamande – og kunne leve af det året rundt! Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg kører sådan en lækker portion ind hver eneste år i december. For ikke at glemme de minimum 2 portioner, som jeg spiser juleaften. Hvis risalamande laves på den traditionelle måde indeholder desserten en masse energi, i form af fed fløde, sødmælk og sukker. For at kunne spise denne dessert med lidt bedre samvittighed (og endda til morgenmad!!!) forsøgte jeg at ernæringsforbedre den, til en sundere og mere proteinrig dessert. Opskriften lavede jeg første gang i december sidste år, så de af Jer som følger mig på Instagram (@annaeiholm) har måske luret, at opskriften stammer derfra. Alle ingredienserne er altid at finde i mit køkken, og nu når julen inden længe (ja, om intet mindre end 44 dage skriver vi den 1. december) står for døren – vil denne opskrift blive en af favoritterne i december.

ris1

Ingredienser:

  • 1,5 dl skyr
  • 1 dl hytteost 1,5 %
  • En håndfuld hakkede mandler (Har du tid og overskud, så hæld kogende vand over mandlerne, smut dem og hak dem)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Evt. et par dråber sødemiddel
  • Et par håndfulde bær (friske eller frosne) – hvis du bruger frosne, så husk at give dem et opkog på 1-2 minutter i mikroovnen, i en gryde eller overvæld dem med kogende vand. Du kan også bruge en klat blommekompot eller anden frugtpurré.

risalamande

To do:

  • Bland skyr, hytteost, hakkede mandler og vaniljepulver
  • Mos bærrene med en gaffel og bland dem evt. med lidt sødemiddel
  • Anret din dessert som du har lyst – enten i en skål, eller i et glas som en lille trifli.

ris4

TIP:

  • For at øge protein- og fiberindholdet kan du blande 1 spsk. chiafrø til risalamanden, hvilket jeg selv har eksperimenteret med i den version i glasset.
  • Lav den evt. som overnight-risalamande – så har du en nem og lækker morgenmad dagen efter.

Rigtig god weekend, kære læsere – tør nogen af Jer måske teste denne opskrift?

Anna

HUSK AT DU KAN FØLGE MIG PÅ BLOGLOVIN OG INSTAGRAM (@annaeiholm)

   

13 kommentarer

  • Hvor er det altså bare genialt fundet på Anna! Jeg må tillade mig selv at spise en masse mælkeprodukter en sjælden gang (nu hvor jeg desværre er laktoseintollerant), og nyde sådan en lækker omgang sund dessert. Det ser forfærdelig godt ud 😀 Meget kreativt!
    Kh. Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Åh, kære Christina. Hvilke store ord, fra DIG (fru evig inspiration)!
      Ja, man er jo lidt begrænset i sin hverdag pga. Laktoseintolerance.. Har du altid haft det?

      Rigtig god weekend.

      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie

    Seriøst mums!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

    Det her er seriøst blevet min nye ynglingsmorgenmad. Skyr blandet med hytteost!

    Har spist det de sidste to morgner, og har varieret med hvad jeg har puttet på 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej Anna
    Lyder simpelthen for lækkert!! Må prøves 🙂 hvor køber du vanilliepulver?
    Kh Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Camilla 🙂

      Det gør jeg i Netto, Føtex eller Bilka. Det er fra Urtekram, og ofte har en af butikkerne tilbud på de til en 20’er 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] på sund risalamande, der florerer i bloggerland lige nu. Amanda Louise, Marie Louise og Anna Eiholm er blandt de bloggere, der har givet deres bud på en sund version af denne højtelskede juledessert […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hvilket sødemiddel bruger du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Virkelig lækkert!
    Jeg tilføjede 10 g protein pulver med vanille til halvdelen af portionen – det kan anbefales, hvis man ønsker et højere proteinindhold f.eks. i forbindelse med tung styrketræning 🙂
    Derudover toppede jeg med Minimum hindbærmarmelade med lavt sukkerindhold.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uhm, rigtig lækkert Maria. Jeg er også ret tosset med Minimums hindbærmarmelade – men nu, hvor Isis har lavet en kirsebærsauce, må jeg hellere prøve den.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IS-KAGER PÅ KAKAOBUND