NATIONAL FULDKORNSDAG

RAW PEBERNØDDER

RAW PEBERNØDDER

2  foto 3

Regnfuld, kølig søndag = en tur i køkkenet. Min mor bestemte sig for at bage en gulerodskage, og jeg assisterede gerne! Da jeg pludselig støder på en ”pebernød krydderi” fra Dr. Oetker, som løber ud i næste uge, får jeg en god idé.. Sidste år forsøgte jeg mig med raw brunkager, som jeg synes blev rigtig gode og fulgte egentlig bare denne opskrift, med lidt justeringer. Jeg har brugt grundopskriften fra de daddelkugler, jeg altid laver og tilføjet pebernød-krydderi. Smagen af pebernødder rammes ikke helt, men jeg kan godt lide den søde julesmag, og dette alternativ kan sagtens fungere for mig i december måned. Det skal måske lige sige, at jeg aldrig har været den helt store elsker af pebernødder. Men hvis I tør, så synes jeg I skal prøve opskriften, og se om den er noget for Jer. De er hvert fald en del sundere, og indeholder hverken mel eller tilsat sukker. Jeg vil i dag nyde dem til en kop the hos min bedste ven, som jeg ikke har set i meget lang tid!

Opskriften giver ca. 25-30 kugler, alt afhængig af størrelse på “pebernødderne”.

Ingredienser:

 • 2 dl dadler (jeg har brugt tørrede dadler fra Urtekram, da jeg ikke havde flere friske)
 • 2 dl nødder (jeg har brugt mandler – men alle typer kan bruges, og blandes)
 • 1,5 tsk. pebernød krydderi, fx fra Dr. Oetker
 • Ca. ½ dl vand – dette afhænger af dadlernes konsistens, så prøv dig frem.

To do:

 • Put nødder, dadler, pebernød krydderi og lidt af vandet i en foodprocessor (har du en minihakker af god kvalitet, kan den også bruges)
 • Justér konsistensen med vand, indtil den er blød (men ikke flydende)
 • Tril små kugler af ”dejen” – servér dem til eftermiddags/aftenkaffen – og opbevar de resterende i en lufttæt beholder i køleskabet (hvis du altså ikke spiser dem alle, hihi.)

TIP:

 • Ønsker du at øge proteinindholdet kan du evt. blende lidt chiafrø med eller tilføje smagsneutral proteinpulver. Dette vil jeg i hvert fald selv prøve at eksperimentere med næste gang, jeg kaster mig ud i denne opskrift.

foto 4

 

Rigtig god søndag.  

– Anna

FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG PÅ INSTAGRAM: @annaeiholm

10 kommentarer

 • Gud hvor sjovt, har netop også lige lavet raw pebernødder i dag 🙂 De er jo SÅ nemme at lave og langt sundere end de traditionelle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hor lyder det bare helt vildt spændende! Det tror jeg helt sikkert jeg vil prøve! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser virkelig lækre ud! 😀

  Nu ved jeg godt der står Raw, men et lille tip jeg selv gjorde sidste år til jul.. Jeg lavede nogle kugler noget ala dem du her har lavet, og så puttede jeg dem i ovnen i ca 15-20 min ved 180 grader. De blev helt fantastiske! Samme pebernødsagtige smag og med god sødme fra dadler, men med den sprøde skal udenpå! Man opdagede (næsten) ikke at det ikke var rigtige pebernødder 😉

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna.

   Netop dette tip, gav min mor mig forleden – og det skal jeg SÅ meget prøve!!!!! 😀

   Rigtig god aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • I lige måde” 😀

   Og ja, det SKAL du prøve, det er virkelig lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] gik – SELVFØLGELIG – i køkkenet ! Vi tog udgangspunkt i min tidligere opskrift på RAW PEBERNØDDER, og bestemte os for, at prøve at smide dem i ovnen..  Disse er dog ikke “ægte” RAW, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Anna,

  Jeg får får besøg af min forældre i morgen og ville derfor lave noget julet og lækkert. Jeg kunne mindes, at du have lagt disse raw pebernødder op på IG, hvor jeg følger dig, så dem måtte jeg afprøve – og HOLD NU OP de er lækre, jeg tilføjede lidt stærk kaffe, hvilket godt kan anbefales. Nåede næsten at spise halvdelen af “dejen” mens jeg trillede dem 😉 De står nu i køleskabet og jeg glæder mig til at mine forældre skal smage dem i morgen 😉

  Forsæt endelig med disse lækre og sunde opskrifter!

  Ha’ en god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej kære Mette.

   Tak, for dine søde ord.
   Er spændt på, hvad dine forældre synes.. Og det der med at spise er dej, det skal bare ske. Hahahaha.

   God weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NATIONAL FULDKORNSDAG