• ···
CHIAGRØD PT. II

RAW-HJERTER MED HINDBÆRMOUSSE

RAW-HJERTER MED HINDBÆRMOUSSE

2

Kender I det der med at falde over en opskrift på instagram eller her i blogland, som man bare MÅ afprøve. Det sker stort set dagligt for mig, men så ”liker” jeg opskriften og tænker: ”det må jeg prøve i weekenden”, men får det sjovt nok ikke rigtig gjort…. I dag faldt jeg dog over denne opskrift hos søde Matilde, og smuttede i køkkenet med det samme. Jeg har ændret en lille smule i opskriften, og har en del flere variationer i ærmet allerede nu. Den originale opskrift finder i lige HER. Min version ser I lige her, hvor resultatet blev 6 fine is-hjertecupcakes:

Ingredienser:

  • 100g nødder (jeg brugte cashewnødder – men alle slags kan bruges)
  • 4 dadler (jeg brugte tørrede dadler fra urtekram)
  • 4 tørrede figner
  • 4 dl skyr (eller anden mager surmælksprodukt, som fx A38, Ylette, Yoghurt naturel, Græsk yoghurt)
  • ½ pose frosne bær (eller et par håndfulde friske bær) – jeg har brugt hindbær
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • En sjat vand
  • Evt. et par dråber sødemiddel

To do:

  • Hæld kogende vand over dine bær, hvis du anvender frosne bær, ligesom mig. Læs hvorfor lige her.
  • Put nødder, dadler og figner i minihakker eller foodprocessor (tilføj evt. 1 tsk. vand)
  • Blend indtil du har en blød (men grov masse)
  • Tryk massen ned i 6 silikone-muffinsforme (så slipper kagerne lettere)
  • Blend nu skyr, bær, vaniljepulver, vand og evt. sødemiddel, indtil det får en tyk smoothie-konsistens
  • Hæld moussen over bundene (fyld dem godt op, hvis du har nok mousse)
  • Stil formene i fryseren min. 4 timer
  • Ta’ kagerne ud af fryseren et par minutter inden de skal spises og pynt med lidt hindbær, frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller lidt hakket chokolade.

4

Det her er en af de lækreste desserter jeg længe har smagt – og jeg lyver ikke når jeg siger, at jeg allerede har endnu en portion på vej i fryseren.

TIP:

  • Spis de små kager som dessert, til morgenmad, brug dem til brunch med tøserne eller til en rigtig, lyserøde pige fødselsdag.

 

–  Anna

   

6 kommentarer

  • Det er virkelig en spændende og god blog du har med en masse inspirerende opskrifter! 🙂
    Går selv med drømmen om at studere ernæring og sundhed i Århus ligesom dig! Og skal faktisk i studiepraktik der om en uge. Så er det meget spændende at kunne følge dig 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jo for godt til at være sandt det her. En sund pink kage, som ovenikøbet lyder let at lave!!! Den skal jeg vidst give et forsøg i den kommende uge. Skal vi ikke lave en kagedag sammen en dag søde Anna? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det bare lækkert ud altså! Så æstetisk! Det må prøves.. Smager det så godt, som det ser ud? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHIAGRØD PT. II