RAW-HJERTER MED HINDBÆRMOUSSE

RAW-HJERTER MED HINDBÆRMOUSSE
Kender I det der med at falde over en opskrift på instagram eller her i blogland, som man bare MÅ afprøve. Det sker stort set dagligt for mig, men så ”liker” jeg opskriften og tænker: ”det må jeg prøve i weekenden”, men får det sjovt nok ikke rigtig gjort…. I dag faldt jeg dog over denne opskrift hos søde Matilde, og smuttede i køkkenet med det samme. Jeg har ændret en lille smule i opskriften, og har en del flere variationer i ærmet allerede nu. Den originale opskrift finder i lige HER. Min version ser I lige her, hvor resultatet blev 6 fine is-hjertecupcakes:
Ingredienser:
- 100g nødder (jeg brugte cashewnødder – men alle slags kan bruges)
- 4 dadler (jeg brugte tørrede dadler fra urtekram)
- 4 tørrede figner
- 4 dl skyr (eller anden mager surmælksprodukt, som fx A38, Ylette, Yoghurt naturel, Græsk yoghurt)
- ½ pose frosne bær (eller et par håndfulde friske bær) – jeg har brugt hindbær
- 2 tsk. vaniljepulver
- En sjat vand
- Evt. et par dråber sødemiddel
To do:
- Hæld kogende vand over dine bær, hvis du anvender frosne bær, ligesom mig. Læs hvorfor lige her.
- Put nødder, dadler og figner i minihakker eller foodprocessor (tilføj evt. 1 tsk. vand)
- Blend indtil du har en blød (men grov masse)
- Tryk massen ned i 6 silikone-muffinsforme (så slipper kagerne lettere)
- Blend nu skyr, bær, vaniljepulver, vand og evt. sødemiddel, indtil det får en tyk smoothie-konsistens
- Hæld moussen over bundene (fyld dem godt op, hvis du har nok mousse)
- Stil formene i fryseren min. 4 timer
- Ta’ kagerne ud af fryseren et par minutter inden de skal spises og pynt med lidt hindbær, frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller lidt hakket chokolade.
Det her er en af de lækreste desserter jeg længe har smagt – og jeg lyver ikke når jeg siger, at jeg allerede har endnu en portion på vej i fryseren.
TIP:
- Spis de små kager som dessert, til morgenmad, brug dem til brunch med tøserne eller til en rigtig, lyserøde pige fødselsdag.
– Anna
Det er virkelig en spændende og god blog du har med en masse inspirerende opskrifter! 🙂
Går selv med drømmen om at studere ernæring og sundhed i Århus ligesom dig! Og skal faktisk i studiepraktik der om en uge. Så er det meget spændende at kunne følge dig 😉