• ···
PÆREKOMPOT MED INGEFÆR OG VANILJE

IS-KAGER PÅ KAKAOBUND

IS-KAGER PÅ KAKAOBUND

I weekenden faldt jeg over søde Matildes opskrift på lækre is-kager – og lavede opskriften omgående. De første 6 kager er allerede væk, og derfor måtte jeg i køkkenet og lave en ny portion. Denne gang valgte jeg at komme kakao i bunden – og det blev den specielt ikke dårligere af.

raw1

 

Ingredienser:

  • 100g nødder (jeg brugte cashewnødder – men alle slags kan bruges)
  • 6 dadler (jeg brugte tørrede dadler fra Urtekram)
  • 4 tørrede figner
  • 1-2 spsk. kakaopulver
  • 4 dl skyr (eller anden mager surmælksprodukt, som fx A38, Ylette, Yoghurt naturel, Soyayoghurt, Græsk yoghurt)
  • ½ pose frosne bær (eller et par håndfulde friske bær) – jeg har brugt hindbær
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • En sjat vand
  • Evt. et par dråber sødemiddel

raw4

To do:

  • Hæld kogende vand over dine bær, hvis du anvender frosne bær, ligesom mig. Læs hvorfor lige her.
  • Put nødder, dadler, figner og kakao i en minihakker, eller foodprocessor (tilføj evt. 1 tsk. vand)
  • Blend indtil du har en blød (men grov masse)
  • Tryk massen ned i 6 silikone-muffinsforme (så slipper kagerne lettere)
  • Blend nu skyr, bær, vaniljepulver, vand og evt. sødemiddel, indtil det får en tyk smoothie-konsistens
  • Hæld moussen over bundene (fyld dem godt op, hvis du har nok mousse)
  • Stil formene i fryseren min. 4 timer
  • Ta’  kagerne ud af fryseren et par minutter inden de skal spises og pynt med lidt hindbær, frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller lidt hakket      chokolade.

– Anna

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÆREKOMPOT MED INGEFÆR OG VANILJE