IS-KAGER PÅ KAKAOBUND

IS-KAGER PÅ KAKAOBUND
I weekenden faldt jeg over søde Matildes opskrift på lækre is-kager – og lavede opskriften omgående. De første 6 kager er allerede væk, og derfor måtte jeg i køkkenet og lave en ny portion. Denne gang valgte jeg at komme kakao i bunden – og det blev den specielt ikke dårligere af.
Ingredienser:
- 100g nødder (jeg brugte cashewnødder – men alle slags kan bruges)
- 6 dadler (jeg brugte tørrede dadler fra Urtekram)
- 4 tørrede figner
- 1-2 spsk. kakaopulver
- 4 dl skyr (eller anden mager surmælksprodukt, som fx A38, Ylette, Yoghurt naturel, Soyayoghurt, Græsk yoghurt)
- ½ pose frosne bær (eller et par håndfulde friske bær) – jeg har brugt hindbær
- 2 tsk. vaniljepulver
- En sjat vand
- Evt. et par dråber sødemiddel
To do:
- Hæld kogende vand over dine bær, hvis du anvender frosne bær, ligesom mig. Læs hvorfor lige her.
- Put nødder, dadler, figner og kakao i en minihakker, eller foodprocessor (tilføj evt. 1 tsk. vand)
- Blend indtil du har en blød (men grov masse)
- Tryk massen ned i 6 silikone-muffinsforme (så slipper kagerne lettere)
- Blend nu skyr, bær, vaniljepulver, vand og evt. sødemiddel, indtil det får en tyk smoothie-konsistens
- Hæld moussen over bundene (fyld dem godt op, hvis du har nok mousse)
- Stil formene i fryseren min. 4 timer
- Ta’ kagerne ud af fryseren et par minutter inden de skal spises og pynt med lidt hindbær, frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller lidt hakket chokolade.
– Anna
Ser om muligt endnu mere lækker ud end den dagen 🙂 Du er jo såååå kreativ i et køkken