• ···
RISALAMANDE PÅ SKYR OG HYTTEOST

HOKKAIDOLASAGNE MED SPINAT OG HYTTEOST

HOKKAIDOLASAGNE MED SPINAT OG HYTTEOST

Jeg er simpelthen blevet helt vild med græskar!! I sidste uge lavede jeg bl.a. suppe. Hvilken anden måned end oktober, egner sig bedre til at spise netop denne lækre grøntsag? I går kom min mor hjem med en opskrift, hun havde fundet på denne lækre blog – og vi blev lynhurtigt enige om, at vi måtte i køkkenet og eksperimentere lidt…. Vi ændrede et par småting, for at øge proteinindholdet og reducerer den totale fedtprocent i retten. Min søde roomie og mor kokkererede og serverede denne lækre lasagne med en frisklavet portion råkost på gulerod og æble. Retten indeholder få ingredienser, er kalorielet, fedtfattig – og rigtig let at lave.

 h3

 Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

  • 2 poser frossen spinat
  • 1 hokkaido (anden græskartype kan også benyttes, fx butternut)
  • 500g hytteost 1,5 %
  • Ca. 200g revet ost (Hjerteforeningen anbefaler, at man vælger en ost på max 18 % fedt)
  • Fuldkornslasagneplader
  • Salt, peber
  • Chili og muskat
  • 2 tsk. grøntsagsboullion (eller 1-2 terninger)

h2

To do:

  • Optø spinaten og vrid den for vand
  • Skræl, skær og kog hokkaidoen med boullionen – indtil det er blødt (jo mindre stykker du skærer græskaret i, jo hurtigere er det færdigt)
  • Hæld noget af kogevandet fra og gem dem
  • Blend hokkaidoen i gryden og justér med det gemte kogevand (konsistensen skal være en mellemting mellem suppe og kartoffelmos)
  • Smag til med salt, peber, chili og muskat
  • Læg mos, spinat, hytteost og lasagneplader i et ildfast fad og gentag rækkefølgen, indtil du ikke har mere.
  • Afslut med et lag mos på toppen og drys revet ost udover
  • Bag lasagnen i ca. 30-35 minutter ved 200g (varmluft). Bagetiden afhænger af lasagnepladerne – så læs evt. bag på pakken.

h4      h1

TIP:

  • For at spare tid, kan du vælge friske fuldkornslasagneplader, som findes på køl i større supermarkeder, som fx Føtex.

Rigtig god lørdag aften.

– Anna

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN’ & INSTAGRAM (@annaeiholm) <3

   

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RISALAMANDE PÅ SKYR OG HYTTEOST