GAMMELDAWS' ÆVLEKAGE PÅ DEN SUNDE MÅDE

GRØNTSAGSTÆRTE PÅ QUINOABUND

GRØNTSAGSTÆRTE PÅ QUNIOABUND

Jeg ELSKER tærte. Tærter kan varieres – og sammensættes på ufattelig mange måder. Normalt plejer jeg at lave tærtebunden på havregryn og grahamsmel eller rugmel, men denne gang ville jeg forsøge mig med et glutenfrit alternativ. Jeg blev utrolig tilfreds med resultatet af den ernæringsforbedrede tærtebund, da quinoa har et langt højere fiber- og proteinindhold end almindelig mel. Derudover blev tærtebunden også rigtig sprød, hvilket jeg havde været lidt usikker på. Opskriften er fundet hos den utrolig inspirerende blogger, Julie Karla – for at se den originale opskrift, kan i trykke HER. Det er bestemt ikke sidste gang jeg vil benytte mig af denne tærteopskrift – dog vil jeg prøve at udskifte mælken i tærtedejen med skyr. Jeg ville egentlig ikke have delt denne opskrift med Jer endnu, da min tærte ikke ligefrem artede sig til at blive fotograferet.. Men grundet en del efterspørgsler på instagram, har jeg valgt at poste den alligevel:

tærte2222

Ingredienser

 • 300g kogt quinoa (jeg valgte at blande 150g almindelig quinoa + 150g sort quinoa, for at give bunden et spændende look)
 • 2 æg
 • 1 spsk. skummelmælk (minimælk kan også bruges)
 • 1 dl revet ost (jeg brugte mozzarella fra Cheasy)

Fyld:

 • ½ broccolihoved skåret i små buketter
 • 1 squash
 • Feta
 • 4 æg
 • 2 dl mælk
 • Salt
 • Peber
 • Evt. andet krydderi som fx Oregano, timian, rosmarin, chili, revet muskatnød

Rainbow_Quinoa_ref_1951

To do:

 • Start med at kog quinoaen efter anvisning på posen (ca. 2 dl rå quinoa giver 300g færdigkogt)
 • Hæld kogende vand over broccolien og lad den stå og trække 5 min.
 • Udhul squashen og riv den groft på et rivejern (vrid så meget væske ud af massen som muligt)
 • Bland den færdigkogte quinoa med æg, mælk og ost og fordel ”dejen” med en ske i et tærtefad
 • Forbag tærtebunden i ca. 25 min. ved 200 grader (den skal være fast og en smule sprød)
 • Fordel de små broccolibuketter og den revne squash på den forbagte tærtebund. Smulder den ønskede mængde af feta udover broccoli og squash
 • Bland æg, mælks, salt, peber og krydderi sammen og hæld det over tærten
 • Færdigbag tærten i 35-40 min. ved 200 grader (hold øje med at fetaen ikke bliver ligeså brændt som min.. Hov)

tærte11

– Anna

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GAMMELDAWS' ÆVLEKAGE PÅ DEN SUNDE MÅDE