• ···
SQUASH-RÖSTI OG KYLLINGESPYD

CHIAPUDDING GOES CARROTCAKE

CHIAPUDDING GOES CARROTCAKE

Jeg har de seneste par dage eksperimenteret en del med chiagrød, og er indtil videre kommet frem til to andre alternativer som I kan se her og her. Jeg havde en rest af råkostsalat med gulerod og æble i køleskabet, og besluttede mig derfor for at gøre brug af det i min morgenmad. Jeg har tidligere forsøgt mig med en opskrift på en lun morgengrød med et twist af gulerodskage.

gule1

Ingredienser:

  • 2 spsk. chiafrø
  • 1,5 dl skyr (eller anden mager mælkeprodukt, som fx A38, ylette, yoghurt naturel)
  • 0,5 dl skummetmælk/eller minimælk (vand kan også bruges, hvis man ikke tåler mælk)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • Evt. et par dråber sødemiddel
  • ½-1 revet gulerod (evt. også lidt revet æble)

gule3

To do:

  • Bland alle ingredienser sammen
  • Kom blandingen i en bøtte, et syltetøjsglas – eller en skål, som du kan lægge et låg over (fx kan en underkop bruges) og stil det i køleskabet
  • Lad det stå natten over
  • Ta’ grøden ud af køleskabet dagen efter og rør rundt i det – tilføj evt. en smule mere mælk eller vand, hvis du synes chiafrøene har suget for meget af væsken
  • Pynt din grød med valgfri topping (jeg har brugt morbær, hakkede hasselnødder og rosiner).

– Anna

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SQUASH-RÖSTI OG KYLLINGESPYD