CHIAGRØD PT. II

CHIAGRØD PT. II
I fredags nød jeg denne lækre chiagrød til morgenmad, og tænkte, at jeg i dag ville eksperimentere lidt med “grundopskriften”, som du kan finde her. Min far kom hjem med en bakke friske jordbær, og derfor besluttede jeg mig for, at bringe lidt sommerstemning over denne opskrift. Jeg synes personligt, den smager af danske jordbær med vaniljecreme eller en lækker jordbærmilkshake på en varm sommerdag. So, here it goes.
Ingredienser:
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 dl skyr (eller anden mager mælkeprodukt, som fx A38, ylette, yoghurt naturel)
- 0,5 dl skummetmælk/eller minimælk (vand kan også bruges, hvis man ikke tåler mælk)
- 1 tsk. vaniljepulver
- Evt. et par dråber sødemiddel
- 4-5 jordbær (brug evt. frosne jordbær og hæld kogende vand over dem, inden de blandes i grøden)
To do:
- Mos jordbærerne med en gaffel
- Bland alle ingredienser sammen
- Kom blandingen i en bøtte, et syltetøjsglas – eller en skål, som du kan ligge et låg over (fx kan en underkop bruges) og stil det i køleskabet
- Lad det stå natten over
- Ta’ grøden ud af køleskabet dagen efter og rør rundt i det – tilføj evt. en smule mere mælk eller vand, hvis du synes chiafrøene har suget for meget af væsken
- Pynt din grød med valgfri topping (jeg har brugt morbær, hakkede mandler, friske jordbær og frysetørrede hindbær).
Ha’ en dejlig søndag.
– Anna
HUSK AT DU KAN FØLGE MIG PÅ BLOGLOVIN’ ELLER PÅ INSTAGRAM: @ANNAEIHOLM
[…] en del med chiagrød, og er indtil videre end op med to andre alternativer som I kan se her og her. Jeg havde en rest af råkostsalat med gulerod og æble i køleskabet, og besluttede mig derfor for […]