EMMERYS GIVEAWAY

ALLÉVO EKSPERIMENT PT. I

ALLÉVO EKSPERIMENT PT. I

Allevo gruppefoto1

De af Jer, som følger mig på Instagram (@annaeiholm), har nok allerede set, at jeg har indgået et samarbejde med Allévo. Jeg vil de næste fem dage leve af Allévos måltidserstatninger, for at mærke på egen krop, hvad jeg i mit virke som diætist evt. vil vejlede mine patienter/klienter til. Jeg vil i de følgende fem dage, opdatere Jer på projektet, samt komme med anmeldelser af produkterne. I dag har jeg (indtil videre) klaret mig igennem dagen på en morgenshake, måltidsbar, eftermiddagsshake – og jeg er positivt overrakset! Lad os nu se, om det ser ligesådan ud, når jeg har spist aftensmad

Allévo blev lanceret i 2007, og er i dag et af de største varemærker indenfor vægttabsprodukter – baseret på pulvershakes, pulversuppe og måltidsbarer. Allévos produkter kan købes i Føtex, Bilka, Kvickly, SuperBrugsen og Metro. På Allévos facebookside, kan du få gratis råd og vejledning fra en diætist, samt komme i dialog med andre brugere af Allévo.

Måltidserstatninger

Måltidserstatninger er produkter med et lavt kalorieindhold, som stadig giver mæthed grundet et højt proteinindhold, samt nødvendige næringsstoffer. Måltidserstatninger består typisk af:

 • Pulver, der blandes op med vand eller mælk og drikkes som shake
 • Pulver, som blandes op med kogende vand og spises som suppe
 • Færdigblandede shakes
 • Måltidsbarer

Væske

Det anbefales at drikke min. 2 l væske om dagen – gerne vand eller the! Derudover er sukkerfrit tyggegummi tilladt, samt diverse drikkevarer uden kalorier, som fx light sodavand/saftevand, men anbefales ikke, da brugen af tyggegummi kan øge sulten, og smagen af lightprodukter øger lysten til noget sødt.

Allévofaser

Der findes forskellige Allévofaser i forbindelse med et vægttab, som du kan læse meget mere om lige her. De tre faser inddeles i:

 • Kick Start Fasen, hvor alle måltider erstattes af Allévo’s produkter. Et dagligt kalorieindtag i denne fase, ligger på 550-660 kcal dagligt, fordelt på 5-6 ”måltider”. Denne fase må du være i, i max. 3 uger.
 • Vægttabsfasen, hvor du kombinerer din almindelige mad med Allévo’s produkter. Her anbefales det, at du spiser mindst tre måltider i form af morgenmad, frokost og aftensmad – suppleret med mellemmåltider eller snacks fra Allévo. I denne fase estimeres det, at du kan tabe 0,5 kg om ugen.
 • Balancefasen, er den fase du befinder dig i, når du har opnået et ønsket vægttab. I denne fase kan du stadig vælge at supplere din kost med mellemmåltider eller snacks fra Allévo, eller fx spise efter Kick Start Fasen én gang om ugen.

Bivirkninger

Bivirkningerne af at leve udelukkende på pulverkost er typisk kortvarige, og mest dominerende de første par dage.  De fleste oplever hovedpine, træthed og svimmelhed. Dette skyldes den store omstilling for kroppen, i og med, at den skal klare sig på den halve mængde energi og næringsstoffer, i forhold til, hvad den er vant til. Mange vil også opleve sultfornemmelse – denne kan muligvis afhjælpes ved at drikke rigeligt med væske, som tidligere beskrevet, eller at spise et fibertilskud, som fx HUSK. Dette kan anbefales, da loppefrøskallerne binder væsken i mavesækken, og kan derfor være med til at give en øget mæthedsfornemmelse.

Virker det?
Det vil jeg teste de næste fem dage, og selvfølgelig rapportere her på bloggen.

Grænser/regler

Jeg har besluttet mig for, at jeg til hver en tid vil stoppe eksperimentet, hvis jeg bliver dårlig eller oplever negative påvirkninger af produkterne.

Har I erfaringer med måltidserstatningsprodukter, må I endelige skrive i kommentarfeltet 🙂

– Anna

 FØLG MED PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG PÅ INSTAGRAM (@annaeiholm).

DETTE INDLÆG ER SPONSORERET, MEN ALLE MENINGER ER 100 % MINE EGNE!

8 kommentarer

 • Benedikte

  Hej Anna,
  Mit syn på hele konceptet omkring slankeprodukter og en diæt bestående 100% af måltidserstattende produkter er ret skeptisk, og selvom jeg ikke har tænkt mig at ryge på samme vogn, er det er lidt spændende at følge med i dine erfaringer med det!
  Min tanke går på, om du opretholder dit aktivitets niveau mht. træningsmængde, når dit kalorieindtag i de fem dage er så lavt? Jeg har svært ved at forestille mig, at det er ‘ansvarligt’ at kombinere intens træning med så lavt et kalorieindtag (endvidere fordi det vel også er vanskeligt at sikre et fornuftigt næringsindtag efter træning?).

  Tak for svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bendicte.

   Jeg er heller ikke selv fortaler for sådan en livsstil – men vil være villig til at vejlede mine kommende patienter/klienter efter en pulverkur, hvis de ønsker et kickstart til vægttab og alle andre muligheder er afprøvet. For nogle kan det fx. Være en hjælp at have en meal-bar i bilen, i stedet for at ende med en Marsbar, cheeseburger eller andet.
   Jeg udfører ingen form for træning udover en halvtimes gåtur, da det ikke vil være forsvarligt at udføre hård fysisk træning på et så lavt energiindtag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna,
  Mit syn på slankeprodukter er ligesom Benediktes også noget skeptisk. Men hvordan smager det? Er det velsmagende eller er det uudholdeligt? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line.

   Jeg er også på Jeres “side”, så læs evt. mit svar til Bendicte 🙂
   Dog vil jeg sige, at jeg er meget positivt overrasket over produkterne. Bestemt meal-barerne – de smager så fantastisk.. Suppen er heller ikke værst, men jordbærshaken er en del syntetisk.
   God aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Anna,
  Generelt har slankeprodukter det jo med, at være fyldt med sukker – omend ikke raffineret, så i form af fructose eller lign. Dette gør, at jeg personligt ikke er glad for at spise dem, selvom det kan være smart, hvis man f.eks. er på farten. Hvordan synes du, disse produkter er i forhold til dette?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ida 🙂
   Der er også sukker i Allévo’s produkter – i form af fruktose som du selv nævner, og så laktose. Jeg synes dog produkterne er ok, da indholdet ikke er alarmerende, og de stadig har et forholdvis højt protein og fiberindhold.

   Rigtig god aften.

   Mvh. Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna,
  Hvor er det fedt, at du afprøver Allévo på din egen krop inden du vejleder omkring det! Jeg har selv afprøvet det til vores blog: Carrotstick.dk Det gav faktisk nogle fine resultater, men man skal da godt nok finde sin indre viljestyrke frem.
  Jeg hepper på dig 🙂
  – Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du sød Julie.. Jeg kører på sidste dag idag, og jeg er SÅ sulten! Sidder og glor ned i min suppe, mens mine forældre og veninde spiser det lækreste mad.. AAAARG! 🙂

   Rigtig god weekend.
   Ps. ELSKER Jeres blog!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EMMERYS GIVEAWAY