SUND BLOMMETRIFLI

GULERODS-ÆBLEKAGE GOES VERY HEALTHY

GULERODS-ÆBLEKAGE GOES VERY HEALTHY

Gulerod-æble grød 1

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet – og specielt grød er blevet et fast morgenritual herhjemme. Man kan variere sin grød på så fantastisk, mange forskellige måder, og jeg synes hele tiden jeg finder nye sammensætninger, som fungerer rigtig godt. Denne opskrift blev egentlig til, fordi jeg havde en rest råkost på gulerod og æble i køleskabet, hvilket også bidrager til Stop Spild Af Mad.

Ingredienser:

 • 1 dl gryn (jeg brugte speltflager, bygflager og 5-gryn)
 • 2 spsk. chiafrø
 • Lidt hakkede valnødder
 • 2,5 dl vand
 • 2 tsk. kanel
 • 3 store spsk. revet gulerod (og evt. æble)

Topping:

 • 1 dl skyr (eller anden mager surmælksprodukt med max 0,7 % fedt)
 • 1 tsk. vaniljepulver (gerne med top!)
 • 1 tsk. rosiner
 • 1 tsk. morbær (kan undlades)
 • En håndfuld grofthakkede valnødder
 • Lidt revet gulerod (og evt. æble) til pynt

To do:

 • Kom gryn, chiafrø, valnødder og vand i en gryde. Kog det op, og sluk for blusset.
 • Lad grøden ”hvile” under låg i små 5-6 minutter.
 • Rør kanel og den revne gulerod (og evt. æble) i og lad det trække under låg, mens du gør toppingen klar.
 • Bland skyr med vaniljepulver og hak eller bræk valnødderne i mindre stykker
 • Kom grøden i en skål, top den med ”frostingen” og de øvrige ingredienser
 • Nyd portionen med en dejlig kop grøn the til.

Gulerod-æble grød 2

6 kommentarer

 • Line

  Ser lækkert ud:) Hvor længe holder du dig mæt på sådan en portion?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line.
   Denne portion var simpelthen så stor, at jeg næsten ikke kunne spise op. Den holdte mig mæt i over 5 timer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jeg spiste til morgenmad i dag. Der fejlede smagen bestemt ikke noget. Opskriften er inspireret af Anna Eiholms opskrift. Min opskrift er dog en smule mere simpel, så tjek Annas ud for deluxeversionen. Min opskrift […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser virkelig lækkert ud. Det må jeg prøve at lave. 🙂 tak for god inspirration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det synes jeg du skal 🙂 Er spændt på, hvad du synes. Tak, For de søde ord. Jeg elsker selv din blog, og følger trofast med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg har de seneste par dages eksperimenteret en del med chiagrød, og er indtil videre end op med to andre alternativer som I kan se her og her. Jeg havde en rest af råkostsalat med gulerod og æble i køleskabet, og besluttede mig derfor for at gøre brug af det i min morgenmad. Jeg har tidligere forsøgt mig med en opskrift på en lun, morgengrød med et twist af gulerodskage. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUND BLOMMETRIFLI