BLOMMEKOMPOT (UDEN SUKKER)

BLOMMEKOMPOT (UDEN SUKKER)
Denne lækre blommekompot er utrolig nem at lave – og i denne tid, hvor blommerne nærmest vælter ned fra træerne, synes jeg bloggen trængte til en opskrift med blommer. Efter lidt research i min mormors opskrifter, fandt jeg en opskrift jeg ville teste – dog ville jeg lave den uden sukker, og endte derfor op med denne opskrift:
Ingredienser:
- ½ kg blommer
- ½ dl vand
- 1 tsk. vaniljepulver (obs: ikke vaniljesukker)
- 1-2 tsk. sødemiddel alt efter, hvor syrlig man ønsker kompotten (jeg bruger Perfect Fit fra Isis – men alle typer kan bruges)
To do:
- Tag stenen ud af blommerne og skær dem i lidt mindre stykker
- Kom blommer, vand og vaniljepulver i en gryde
- Koges ved svag varme i ca. 20 minutter (eller indtil blommerne er møre)
- Sig saften fra (gem den evt. og bland saften med lidt sødemiddel og drik den lun)
- Mos blommerne med en ske og smag kompotten til med sødemiddel og hæld den på glas og opbevar i køleskab
Siden jeg lavede denne portion har jeg, indtil videre, spist den på min morgenmad lige siden – og jeg er virkelig blevet fan. Jeg har lidt tanker om en lækker dessert, som jeg skal afprøve med kompotten.. Mere om det efter weekenden.
[…] lovede Jer jo et ekstra tip til, hvad blommekompotten kan bruges til. I weekenden havde jeg besøg af min familie, og vi skulle have lidt lækkert til […]