FROSNE BÆR

BLOMMEKOMPOT (UDEN SUKKER)

BLOMMEKOMPOT (UDEN SUKKER)

Drik1

Denne lækre blommekompot er utrolig nem at lave – og i denne tid, hvor blommerne nærmest vælter ned fra træerne, synes jeg bloggen trængte til en opskrift med blommer. Efter lidt research i min mormors opskrifter, fandt jeg en opskrift jeg ville teste – dog ville jeg lave den uden sukker, og endte derfor op med denne opskrift:

IMG_7216

Ingredienser:

  • ½ kg blommer
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. vaniljepulver (obs: ikke vaniljesukker)
  • 1-2 tsk. sødemiddel alt efter, hvor syrlig man ønsker kompotten (jeg bruger Perfect Fit fra Isis – men alle typer kan bruges)

inthemakringblommer

To do:

  • Tag stenen ud af blommerne og skær dem i lidt mindre stykker
  • Kom blommer, vand og vaniljepulver i en gryde
  • Koges ved svag varme i ca. 20 minutter (eller indtil blommerne er møre)
  • Sig saften fra (gem den evt. og bland saften med lidt sødemiddel og drik den lun)
  • Mos blommerne med en ske og smag kompotten til med sødemiddel og hæld den på glas og opbevar i køleskab

     blommer

Siden jeg lavede denne portion har jeg, indtil videre, spist den på min morgenmad lige siden – og jeg er virkelig blevet fan. Jeg har lidt tanker om en lækker dessert, som jeg skal afprøve med kompotten.. Mere om det efter weekenden.

Blommegrød1 Blommegrød2

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FROSNE BÆR